Min of meer goed nieuws in barre tijden
Dichtbundels lenen voor op de smartphone

Cultuurgemeente Emmen start met ‘Dichter in 1 dag’

CultuurLogoVanuit de gedachte 'eerst zaaien, dan oogsten' begint Emmen als Culturele Gemeente van Drenthe met 'Dichter in 1 dag', een flitscursus door dichter en schrijfdocent Rense Sinkgraven. 'Dichter in 1 dag' wordt zaterdag 31 januari als pilot gegeven in de openbare bibliotheek van Emmen.

Organisator is de stichting Gemeentedichter Emmen. De flitscursus is onderdeel van het grotere Gemeentedichters-project Ode aan Emmen. Deelnemers kunnen vervolgens doorstromen naar 'Gedichten in etalages' en de poëzieroute 'Emmen in verzen', waarbij tot oktober 2016 wordt samengewerkt met uiteenlopende kunstenaars.

De start wordt zaterdag verricht door wethouder Bouke Durk Wilms. Het is de eerste keer dat 'Dichter in 1 dag' in Emmen wordt gegeven. Als het goed bevalt, worden er de komende maanden meer workshops gegeven. Doel is zoveel mogelijk mensen de kans te geven een dag met taal en poëzie te spelen.

‘Dichter in 1 dag’ wordt gehouden van 11.00 tot 16.00 uur in de bibliotheek Emmen. De eigen bijdrage is 12,50 euro voor koffie, thee en lunch. Aanmelden kan per e-mail via [email protected]