Festival Nazomerzinnen op lichtzinnige toer
Marius van Dokkum: schilderen met 'n knipoog

Fijne rust of kille eenzaamheid van Frouckje Jagersma

Deze week is in Groningen op vijf locaties werk te zien van een nieuwe lichting kunstenaars afgestudeerd aan Academie Minerva. De hoeveelheid beelden die wordt gepresenteerd is enorm. Daarbij gaat het ook nog eens van wild en onstuimig naar ingetogen en beheerst – en alles wat daar tussen zit. Zoals wolken aan touwtjes waarin mensfiguren zijn gedingest door Frouckje Jagersma.

Frouckje Jagersma
,,De installatie bestaande uit een zevental bolvormen roepen samen een illusie op van een tweede wereld binnen de werkelijke wereld", schrijft Jagersma over haar werk dat is te zien in de bovenzaal van locatie aan de Praediniussingel, ook wel bekend als het oude Groninger Museum. ,,Een wereld van gedachten en gevoel. Voor de een fijne rust of voor de ander ander kille eenzaamheid."

De eindexamenexpositie is tot en met woensdag te bezoeken tussen 10.00 en 21.00 uur aan het Gedempte Zuiderdiep 158, Praediniussingel 59, Munnekeholm 1, Trompsingel 27 en Oosterstraat 48 in Groningen. Donderdag tussen 10.00 en 18.00 uur. Meer vandaag in Dagblad van het Noorden.