Over 'Luim. Het Komrijk van Kees van Kooten'
Fijne rust of kille eenzaamheid van Frouckje Jagersma

Festival Nazomerzinnen op lichtzinnige toer

Nelleke Noordervliet en Nico Dijkshoorn zijn vastgelegd voor Nazomerzinnen.Het literaire festival, 20 september in Zuidlaren, heeft dit keer als thema ‘lichtzinnig’. Nico Dijkshoorn komt vertellen over zijn roman In zijn nabijheid. Noordervliet is genodigd op basis van Mevrouw Gigengack. Uit het leven van een dame. Andere bekende auteurs die naar Zuidlaren komen zijn Tosca Niterink, Daan Heerma van Voss en Mariët Meester.

Laatstgenoemde presenteert in september haar boek Hollands Siberië, over een franciscaan die naar ‘het slechtste dorp van Nederland’ Veenhuizen wordt gestuurd. Tevens wordt op Nazomerzinnen de bundel Drenthe is best mooi (op Google maps) ten doop gehouden, met light verse van onder anderen Lévi Weemoedt, Rikkert Zuiderveld, Gezienus Omvlee, Jean Pierre Rawie en Drs P.

Op het programma staan verder optredens van Harry Niehof, de kleinkunstenaars Kees Torn, Frank van Pamelen, Jan Beuving en Jan Germs van het Huus van de Taol. Biograaf Nico Keuning geeft een lezing over Jan Arends, de schrijver en dichter die in 1974 zelfmoord pleegde en wiens complete oeuvre in november opnieuw wordt uitgegeven.