Maaike Meijer schrijft biografie F. Harmsen van Beek
Groninger kerkverhalen volgens Sytse van der Zee

Uit de lucht, terug op aarde, in de tuin

De afgelopen dagen was Woest & Ledig tijdelijk uit de lucht. Ongewenst en ongevraagd. Oorzaak was een computerstoring ergens in de Verenigde Staten bij het bedrijf dat via raadselachtig beveiligde computerverbindeingen software levert om onze berichten en foto's op de juiste wijze via internet gepubliceerd te krijgen in Drenthe en daarbuiten. Ergens was er een verbindig verbroken.

De Amerikanen spraken van een reeks DdoS-aanvallen, gepleegd door vijandige computers van buitenaf, waarbij niet duidelijk werd gemaakt welk doel achter deze attacks schuil hingen. Computerbedrijven in de VS schijnen steeds vaker last te hebben van vijandige aanvallen, wat iets zegt over het wereldbeeld aldaar. Amerikanen kunnen niet zonder angst en dus ook niet zonder aanvallen.

Uit de Lucht
De ongevraagde rust leidde hier tot de mogelijkheid naar iets anders te kijken dan naar een beeldscherm. Wat ook wel eens aardig is. Zo ontdekte ik, tussen de vallende bloesem en de opwaaiende pollen, in de voortuin dat onze rode boom momenteel op zijn roodst is. En dat ik nu wel ongewenst veel weet van technology companies suffering distributed denial-of-service attacks, maar de naam van onze rode boom schuldig moet blijven.