In memoriam Hermine de Graaf (1951 – 2013)
Vier kandidaten voor Cultuurprijs Emmen

Arie Vuyck, Philippe Elan en Gimme Shelter

Van Hein Klompmaker's Moord in het Museum, de eerste aflevering in de reeks DrenthePockets, zijn 5000 exemplaren verkocht. Dat meldt uitgeverij In Boekvorm. DrenthePockets zijn bedoeld om de provincie Drenthe op een literaire manier onder de aandacht van toeristen te brengen.

Philippe Elan geeft 6 december een concert in café De Amer in Amen. Op het programma staan chansons van Charles Aznavour, Jacques Brel, Julien Clerc en anderen. Begeleider is Reyer Zwart (gitaar, piano). Elan wordt aangeprezen als 'ambassadeur van de Franse muziek op de Nederlandse podia'.

ArieVuyckCabaretier Arie Vuyk (foto) speelt 7 december de voorstelling Alles en de rest in theaterboerderij het Hek van de Dam in Ekehaar. Beloofd wordt een avondvullend programma met 'overdenkingen en vooral veel onzin, gegniffel, gegrinnik en geschater'. Aanvang 20.00 uur. Gratis toegang, wel reserveren via reserveringen.hethekvandedam@gmail.com

De band Gimme Shelter, ooit door Skik vereeuwigd in Mick & Keith (Wie kent ze niet), viert in 2014 het 30-jarig bestaan. Vooruitlopend op dit lustrum speelt de band uit Emmen op 8 december in café Hessel'n aan de Oosterhesselerweg 20 in Wachtum. In het voorprogramma staat Hot Fuse. Aanvang 15.00 uur.

Het Byzantijnskoor Drenthe geeft 8 december onder leiding van Johan L. Rodenhuis een concert in de Grote Kerk in Veenhuizen. Het programma bevat Russische en Poolse kerstliederen. Kaarten €9. Aanvang 15.00 uur.