Wat doen Club Guy & Roni en NNT in Drenthe?
Fuck Off Part 2: het gaat ergens over

Spectaculair: De Fundatie in Zwolle

Voorheen koningin Beatrix opent vandaag, als prinses, in Zwolle het verbouwde Museum De Fundatie aan de Blijmarkt. Vanaf zaterdag is het publiek welkom. En ik, ach ik, ik kreeg donderdag reeds een rondleiding door directeur Ralph Keuning en architect Hubert Jan Henket die een 'ei', 'oog', wolk' of 'nest' (foto Pedro Sluiter) bedacht op het uit 1838 stammende Paleis van Justitie in de hoofdstad van Overijssel.

Photo Pedro Sluiter 12
Deo volente morgen in Daglad van het Noorden en de Leeuwarder Courant: "Vanaf de straat gezien ziet het er fantastisch uit. Vanwege de botsing tussen futurisme en neoclassicisme, maar ook omdat de uitbreiding is verpakt met 55.000 wit-blauwe tegels uit Makkum. Het uitzicht vanuit de gestapelde zalen liegt er evenmin om: over de daken zie je de Onze-Lieve-Vrouwetoren in volle glorie."

Voorts bewonderde ik foto's en films van Pieter Henket, zoon van de architect, die in de uitbreiding werk laat zien dat hem vergelijkingen heeft opgeleverd met Anton Corbijn. Schudde ik de hand Jeroen Krabbé, die alweer voor de vierde keer bij De Fundatie exposeert en bekeek ik de tentoonstelling  Dans op de vulkaan over kunst en leven in republiek van Weimar, het Duitsland tussen 1918 en 1933.

Ook daar later meer over.