Permanente betovering door een draak in verzen
Over 'Electrifying Berlijn' van Leo Blokhuis

Het leukste dorp van Drenthe: wie van de tien

RTV Drenthe en Dagblad van het Noorden zoeken in samenwerking met Drents Archief, Huus van de Taol, Prins Bernhard Cultuurfonds en Provincie Drenthe naar Het Leukste Dorp van Drenthe. Na een eerste selectie, waar bijna negentig dorpen zich voor hadden aangemeld en nadat 25.000 stemmen werden uitgebracht, zijn nu nog tien dorpen in de race.

Het betreft Annen, Dalen, Dwingeloo, Eelde-Paterswolde, Norg, Pesse, Roden, Ruinerwold, Westerbork en Zuidlaren. Tijdens deze eindronde maken de dorpen tussen 21 mei en 4 juni een dag lang radio en televisie. Verder worden ze gevolgd in kranten, op radio en televisie. Vervolgens wordt tijdens een finaleshow op 15 juni de winnaar van Het Leukste Dorp van Drenthe bekend gemaakt. Zie ook www.hetleukstedorpvandrenthe.nl

 

De bijhorende 'officiële videoclip', met muziek en tekst van Mooi Wark, ging zaterdag online op YouTube. Ik beluisterde 'm zonder geluid. Wat altijd een goede test is om erachter te komen of een videoclip de moeite waard is. In dit geval viel het oordeel negatief uit. Met geluid werd het niet veel beter: wat een opeenstappeling van clichees en algemeenheden.