Het lied van Hiawatha, prachtig bezongen
Aili Zhang schildert met takjes in Assen

Poëzie Dichterbij dingt naar Prijs voor de Toekomst

LogoPoezieDichterbijPoëzie Dichterbij van de stichting Gemeentedichter Emmen is genomineerd voor de Prijs voor de Toekomst, een initiatief van GroenLinks Zuidoost Drenthe. Andere genomineerden zijn stichting Klassiek in 't Veen, bekend van concertboerderij Onder de Linden in Valthermond en Huub Onland en Stieneke Lucassen met hun duurzame woning van stro en leem nabij Meppen.

Leden van Groenlinks Zuidoost Drenthe reiken jaarlijks een wisselbeker uit voor een initiatief dat raakvlakken heeft met de doelstellingen van de partij. In het geval van Poëzie Dichterbij gaat het om 'een initiatief dat een culturele activiteit met een hoge drempel dichterbij mensen weet te brengen'. De jury formuleert het zo: "Het doet een beroep op ons gevoel voor taal, in het Drents of in het Nederlands en dikwijls zet het met mooie woorden ons aan het denken over alledaagse dingen."

In 2012 won Stenden PRE de prijs voor hun ontwikkeling van kunststoffen uit biomassa. De prijs wordt uitgereikt op 24 januari in Borger.