Poëzie Dichterbij dingt naar Prijs voor de Toekomst
Afscheid van de stadsdichters van Assen en Groningen

Aili Zhang schildert met takjes in Assen

Aili Zhang 2
In Assen begint vrijdag de jaarlijkse presentatie van het Frank Mohr Instituut, de masteropleiding voor beeldend kunstenaars. Met onder meer een zes meter brede 'tekening' van Aili Zhang (foto Harry Cock), een Chinees landschap gemaakt van honderden geverfde takjes. Geïnspireerd door oude Chinese meesters zet Zhang met nieuwe middelen de traditie van het landschaptekenen voort.

Het Frank Mohr Instituut, onderdeel van de Hanzehogeschool, leidt kunstenaars uit binnen- en buiteland op in verschillende richtingen: interactive media and environments, painting en scenography. Zhang volgt de afdeling painting. De tentoonstelling is tot en met 18 februari te zien op donderdag, vrijdag en zaterdag van 13 tot 17 uur in het Stedelijk Museum Assen voor Hedendaagse Kunst (SMAHK) aan de Venestraat in Assen.

Ook in Groningen tonen studenten van FMI hun werk. Op 2 februari opent in het voormalige postkantoor aan de Munnekeholm een presentatie met werk van acht kunstenaars. Deze presentatie is op 3/2, 9/2 en 10/1 te zien van 13.00 tot 18.00 uur.