De Russen komen er aan: NLRF2013
De Sovjet Mythe: van fris naar donker en duister

Vierde editie Poëzie Dichterbij: 200 bezoekers

PoezieDichterbij2012
Emmen beleefde zondagmiddag de vierde editie van Poëzie Dichterbij, een voorleesevenement van de stichting Gemeentedichter Emmen waarbij bekende en minder bekende Emmenaren gedichten voorlazen in gewone en ongewone huizen. Dit deden 24 voorlezers mee, verspreid over acht huizen in en rond het centrum van Emmen, tezamen goed voor zo’n 200 bezoekers.

Speciaal voor de vierde, succesvolle aflevering was een aantal dichters uit Emmen gevraagd voor te dragen uit eigen werk: Bert Kamping, Willem Koopmans, Gauke Zijlstra, Eddie Zinnemers, Marijke van der Scheer en Bertus Beltman. Laatstgenoemde maakte na jaren schrijven in stilte zijn podiumdebuut bij de familie Vosmaer-De Bruin. Ook van de partij: gemeentedichter Eelke van Es.

In de woning van de familie Cats werd voorgedragen door Rita Bults, René Gepken en Pieter Taffijn (foto). Gepken had via zijn vriendenkring op Facebook werk van obscure internet-dichters opgeduikeld. Bults deed een greep uit de eigen boekenkast. Dat had ook Taffijn gedaan met als gevolg een programma met veel dichters uit het Noorden, van Kees Stip tot Jean Pierre Rawie en van Coby de Jonge tot Max Dendermonde.