Een sigaret roken met Anton Valens
Twee beurzen met kunst in het Noorden

Renaissance in het Noorden in zestien musea

LogoNa ’Klassiek op 10’ (2007) en ’Klassiek in romantiek’ (2010) krijgt het Noorden opnieuw een grote manifestatie met figuratieve en realistische kunst: ’De Renaissance in het Noorden’. Het evenement wordt van 31 maart tot en met 13 mei gehouden. Organisator is de Klassieke Academie voor Beeldende Kunst in Groningen.

Aan ’De Renaissance in het Noorden’ doen honderd professionele kunstenaars mee. Ze exposeren in zestien musea in Drenthe, Groningen en Friesland schilderijen, grafiek, tekeningen en beeldhouwwerken. Er is werk te zien van bekende kunstenaars als Sam Drukker, Henk Helmantel, Matthijs Röling, Ben Snijders, Jan van der Kooi, Jentsje Popma, Eja Siepman van den Berg en Eddy Roos.

Met de manifestatie wil de Klassieke Academie ’de picturale kracht van figuratieve en realistische kunst tonen die zich in het Noorden van Nederland sinds de jaren zeventig van de vorige eeuw heeft ontwikkeld’. Naast exposities staan ook masterclasses, workshops, rondleidingen en lezingen, maar ook een catalogus en een krant op het programma. Zie ook www.derenaissanceinhetnoorden.nl.