Godfried Bomans was zo gek nog niet
Delia Bremer en de kunst van het combineren

Waar blijft het Atalanta-informatiecentrum? (2)

TonSleekingHet is de duvel die d’r mee speelt. Twee dagen na dit bericht belegde wethouder Ton Sleeking (foto) woensdag een persconferentie over een communicatieplan. Dat moet de verbouwing van het centrum in Emmen in goede banen leiden. Dagblad van het Noorden tekende op hoe Sleeking vanuit de bouwput gaat proberen bezoekers van het centrum vast te houden en ondernemers tevreden te stemmen.

Als eerste stap kondigde hij de komst van een inspiratiecentrum aan, een gemeentelijk onderkomen om ondernemers en bezoekers op de hoogte te houden van alle ontwikkelingen. Wat er precies in het centrum te doen zal zijn, is onduidelijk. Maar: ondernemers kunnen er een webshop inrichten, weet het dagblad. Verder komt in een bouwkeet van de aannemer een spreekuur voor ondernemers en centrumbezoekers.

Het is geen city-marketing, het is een stap, zullen we maar zeggen. Sleeking gelooft er in, daar wordt hij voor betaald: “We gaan het samen doen. We kunnen somberen maar we kunnen ook feestjes houden. We gaan dingen organiseren om de bevolking deze kant op te krijgen en te houden."

Inderdaad, u leest het goed: dingen.

Tot slot citeren we Gert Meijer, verslaggever van dienst tijdens de persconferentie die gepaard ging met een lolligheid die je vaker tegenkomt in kringen waar zelfspot het enige middel lijkt om de boel dragelijk te houden:

“Het was met afstand een van de mooiste openingszinnen op een persconferentie op het gemeentehuis van Emmen, gistermorgen. ‘Toen ik hier begon als wethouder was mijn eerste gedachte: ik wou dat ik hier de helft plat kon gooien.’ Was getekend: Ton Sleeking, PvdA-wethouder van ruimtelijke ontwikkeling. Wie over de Hondsrugweg rijdt ziet dat zijn ambitie met terugwerkende kracht gestalte krijgt.”