Ingezonden mededeling: Middag van het Kinderboek
Boekwinkeltjes.nl slaat de vleugels uit

A.H.J. Dautzenberg naar festival Noorderzon

Dautzenberg A.H.J. Dautzenberg komt naar Noorderzon. De spraakmakende schrijver is geboekt in het kader van Literaturia, het literaire onderdeel van het festival in Groningen. Hij treedt 25 augustus op, samen met Joubert Pignon en Tim Foncke.

Dautzenberg baarde opzien met verzonnen interviews in de VPRO Gids, de donatie van zijn nier aan een onbekende en recent zijn lidmaatschap bij pedofielenvereniging Martijn als statement voor de vrijheid van meningsuiting. Deze maand verschijnt zijn nieuwe boek Rock € Roll Economie voor en door leken verklaard.

Literaturia omvat verder onder meer optredens van de Vlaamse dichters Maarten Inghels, Lies van Gasse en Michael Vandebril (20/8), het Vijf voor twaalf-debat (21/8) met Bas Heijne, Marjo Buitelaar en Frans Timmermans, de Noord-Nederlandse voorronde van de NK Poetryslam (23/8), de première van de documentaire Bliksem & Betonrot over de Dichters uit Epibreren (26/8) en de verkiezing van de Kinderdichter van Groningen (27/8).

Voorts is er gedurende het festival KidsLiteraturia, waarbij onder anderen Harm de Jonge, Mariken Jongman, Jowi Schmitz, Kees Spiering, Matty de Vries, Floortje Zwichtman, Benny Lindelauf, Dolf Verroen en Jaap Robben voorlezen uit eigen werk. Voor het complete programma zie www.noorderzon.nl.