Barbara Stok versus Halbe Zijlstra
Kinderboekenweekgeschenk wordt duo-productie

Oerol in Dwingeloo en Schipborg

Nu de burgemeesters van Westerveld en Aa en Hunze vrede hebben gesloten met de lawaai-gevoelige gedeputeerde Brink kan festival Oerol in juli – in alle stilte – de provincie Drenthe aandoen. Te beginnen in Dwingeloo waar het Solar Sound Ensemble op 2 juli bij de radiotelescoop een voorstelling verzorgt.

Het betreft een geluidskunstwerk waarbij signalen uit de ruimte in geluid en beeld worden omgezet en geprojecteerd op de radiotelescoop. Kunstenaar Andreas Hirsch maakte daartoe met Solar Sound Ensemble op basis van astronomisch onderzoeksmateriaal een experimentele ruimtesymfonie.

De voorstelling vormt de onderzoeksfase van het project Soundings, dat de Amerikaanse kunstenaar Robert Wilson in samenwerking met de kunstenaars Andreas Hirsch en Theun Mosk voor Oerol heeft ontwikkeld.

FestivalDerAA 
Een week later spoelt Oerol aan in Schipborg waar op 8, 9 en 10 juli FestiValderAA wordt gehouden. Het programma vermeldt voorstellingen en optredens van onder meer Ellen ten Damme, theatergezelschap Kassys, Vrouw Holland, Enge Buren, Duo Masu en de Koning en de Dame. Voor programmering en kaartjes zie www.festivalderaaschipborg.nl