Jan Siebo Uffen wil geloofd en geloofd worden
Leendert Witvliet: ‘Een goed gedicht groeit mee’

Schrijvers en theater op 24ste Schrijversfestival

Kwast Rondom de Boekenweek wordt in Steenwijk en omgeving het Schrijversfestival gehouden, dit jaar voor de 24ste maal. Het programma bestaat traditiegetrouw uit schrijversbezoeken, maar ook film- en theatervoorstellingen met een link naar literatuur. Voor tijden, locaties en kaarten zie www.schrijversfestival.nl.

Het festival wordt 4 maart geopend met een optreden van Huub van der Lubbe in Steenwijk. Het gezicht en de stem van De Dijk draagt voor en zingt eigen werk, zoals uit de vorig jaar verschenen dichtbundel Guichelheil, tevens wordt hij geïnterviewd. 

Vier dagen later brengt Ronald Giphart een bezoek aan Steenwijk om vertellen over zijn roman IJsland. En op 9 maart volgt in theater De Meenthe een opvoering van het bejubelde theaterstuk naar De Aanslag van Harry Mulisch, met onder anderen Victor Löw.

Andere gasten zijn Ad van Liempt (10/3) die zal vertellen over zijn onlangs verschenen boekje Verzetshelden en moffenvrienden en de documentaireserie voor televisie De Oorlog, en (16/3) Erik Vlaminck, schrijver van de romanserie Langs moederszijde, Langs vaderszijde en Langs schrijverszijde. De reeks auteursbezoeken wordt voortgezet met de komst van Ernest van der Kwast (foto) naar Meppel (17/3) en Joke Hermsen naar Vledder (23/3). 

Voorts bestaat het Schrijversfestival uit schoolbezoeken in Steenwijk van de Vlaamse jeugdboekenauteur Dirk Bracke, de vertoning van de film De eenzaamheid van de priemgetallen (14/3) naar de gelijknamige roman van Paolo Giordano en de opvoering van het gelijknamige theaterstuk (31/3) in Steenwijk.

Plus: een publiek interview van Coen Verbraak met voetbalcoach Ron Jans (31/3) in Giethoorn en als afsluiting een lezing van Judith Uyterlinde (5/4)  over haar boek De vrouw die zegt dat ze mijn moeder is