Poëzie hardop: Henk van Ulsen zegt Ida Gerhardt
Een nieuw monument voor het oude landschap

Ingezonden mededeling: Kinderen en Poëzie

Ook dit najaar kunnen alle kinderen van 6 tot en met 12 jaar met een zelfgeschreven gedicht meedoen aan de landelijke dichtwedstrijd 'Kinderen en Poëzie' van het Poëziepaleis. Insturen kan tot 1 december. Uit alle inzendingen kiest de vakjury onder leiding van dichter Kees Spiering 100 winnende gedichten. Deze selectie verschijnt april 2011 in een dichtbundel.

 

Wie de hoofdprijs wint - je gedicht als kunstwerk aan de muur van je school -  maakt de jury bekend op de Grote Finaledag. Tijdens deze feestelijke bijeenkomst op zondag 17 april in de Oosterpoort in Groningen, trakteert het Poëziepaleis de 100 winnaars en hun familie op poëzieworkshops, theater en optredens door dichters. 

 

Jaarlijks doen duizenden kinderen mee aan deze dichtwedstrijd. "Kinderen hoeven niet goed in taal te zijn om mee te doen. Zij hebben veel fantasie en de meeste kinderen vinden dichten leuk. Om hun fantasie te prikkelen en om te zetten in een gedicht is meestal alleen een helpende hand nodig”, zegt Inge Kappert, coördinator van het Poëziepaleis.

 

Op de website www.poeziepaleis.nl vinden jonge dichters en leerkrachten inspiratie voor het dichten. Voor leerkrachten die meer willen, organiseert het Poëziepaleis een programma met praktische poëzieworkshops tijdens de conferentie Poëzie in de Klas. Deze vindt plaats op 6 oktober in de Openbare Bibliotheek Amsterdam OBA. 

 

Het Poëziepaleis initieert en organiseert poëzie-activiteiten voor kinderen en jongeren zoals de dichtwedstrijden Kinderen en Poëzie, Doe Maar Dicht Maar en Dichter bij 4 mei.