Over ‘Over rusteloosheid’van Arjen van Veelen
Skinny Puppy op eerste editie Gothicfest Steenwijk

Nu ook 'Hoe overleef ik…' de televisieserie

HOI De AVRO gaat een televisieserie maken van de succesvolle boekenreeks Hoe overleef ik van Francine Oomen. Uitgeverij Querido en de AVRO hebben daartoe een contract getekend. De serie wordt gemaakt op basis van drie boeken: Hoe overleef ik de brugklas?, Hoe overleef ik mezelf? en ‘Hoe overleef ik mijn eerste zoen?.

De scenario's worden geschreven door Carly Schuit en Maarten Lebens, Remy van Heugten tekent voor de regie. De casting begint in september. Uitzenddata zijn nog niet bekend. "De boeken van Francine Oomen hebben alles in zich om een heel mooie, grappige maar ook verdiepende televisieserie te maken voor de jeugd van nu,", aldus Mylene Verdurmen, eindredacteur drama van de AVRO. Eerder leidde de reeks al tot een bioscoopfilm en een musical.