Misdaadfestival in Emmen met René Appel
Nico Scheepmakerbeker voor sportboek ‘Spartacus’

Voor iedereen: Groeten uit mijn wereld

Het programma Bartissimo van RTV Drenthe bracht onlangs een reportage over drie studentes die als derdejaars aan de popacademie in Leeuwarden de muziektheatervoorstelling Groeten uit mijn wereld in elkaar hebben gezet. Met behulp van een geleende camper trekken Nina Boegschoten, Sanne Super en Berber de Vries  ermee door het Noorden. Afgelopen weekeinde deden ze Drenthe aan: eerst Grolloo, daarna Gasteren en vervolgens Eexterzandvoort (foto).

WelkomInMijnWereld1 

Dat het kleine dorpen zijn die worden bezocht, is geen toeval. Groeten uit mijn wereld gaat op de eerste plaats over jong zijn op het platteland. Over de beperkingen van het dorpsleven, het dromen van verre reizen en over het gemis van een thuis. De camper wordt gebruikt als decor voor een verhaal over drie vriendinnen waarvan er twee de wereld in willen en er een, want verliefd op een jongen uit de buurt, achterblijft.

 

De voorstelling duurt een kleine 45 minuten, biedt per keer plaats aan acht personen (waarbij een deel op het aanrecht in de camper mag zitten) en is in één woord voortreffelijk. Het verhaal is goed, de liedjes zijn goed, de samenzang is goed. Het samenspel deugt, het gegeven is voor iedereen die het ouderlijke nest heeft verlaten herkenbaar, het stuk is soms zeer ontroerend en dan weer erg vrolijkmakend.

 

Volgens de website gaat Groeten uit mijn wereld nog tot eind mei door, waarbij de deur van de camper soms drie keer op een dag voor publiek opengaat.