Rikkert Zuiderveld verdwaalt in Ogterop Meppel
Ton van ‘t Hof (en anderen) in Tubelight Special 67

23ste Schrijversfestival opent met ‘Chéri’

Cheri Met de vertoning van Chéri, een film naar het gelijknamige boek van Colette uit 1920, gaat maandag 1 maart de 23e editie van het Schrijversfestival Steenwijk van start. Vervolgens passeert een reeks van filmvertoningen en optredende schrijvers de revue. Zo vertelt Maarten van Rossum op 2 maart De Meenthe in Steenwijk over zijn boek Waarom is de burger boos?.

 

Rik Launspach, schrijver van de roman 1953 en daarmee grondlegger voor de speelfilm De Storm, bezoekt 10 maart in het Kulturhus in Giethoorn. Annejet van der Zijl vormt de afsluiter van de 23ste editie van het evenement. Zij bezoekt 31 maart De Rechter in Steenwijk, rond die tijd wordt ook haar biografie van Prins Bernhard gepresenteerd.

 

Andere gasten zijn Jan en Sanne Terlouw op 11/3 in de bibliotheek van Meppel, Philips Freriks op 16/3 in De Meenthe in Steenwijk, Johan Veenstra in de bibliotheek van Oldemarkt op 17/3 en Conny Braam op 25/3 in de bibliotheek van Vledder.

 

Bijzonder is de voorstelling Bekentenissen op 23/3 in theater De Meenthe waarbij Ursul de Geer zich liet inspireren door het werk en leven van de Hongaarse schrijver Sándor Márai. De Geer regisseerde eerder stukken naar de romans Gloed, Kentering van een huwelijk en De gravin van Parma. Dit keer neemt hij het autobiografische Bekentenissen van een burger als uitgangspunt.

 

Bioscoop City in Steenwijk toont gedurende de maand maart de films Alles stroomt naar Marieke van der Pol van regisseur Danyael Sugawara (8/3), Lady Chatterley naar D.H. Lawrence van Pacale Ferran (15/3), De helaasheid der dingen naar Dimitri Verhulst van Felix van Groeningen (22/3) en Disgrace naar J.M. Coetzee van Steve Jacobs (29/3). Zie ook www.schrijversfestival.nl.