Maart is maand van Taal & Dialect in De Lawei
Rowling serveert Potter-fans smakelijk luchtig toetje

Dorrestijn en Woldhek op 22ste Schrijversfestival Steenwijk

LogoSchrijversfestival Sinds het wegvallen van de TaalTheaterNacht in Emmen mag het Schrijversfestival in Steenwijk zich het oudste literaire evenement van het Noorden noemen. Liefst 21 edities zijn inmiddels achter de de rug, de 22ste editie begint op 2 maart met de filmvertoning van Gabriëlle naar Joseph Conrad in de City Bioscoop in Steenwijk.

 

De dagen daarna vindt een groot aantal activiteiten plaats in en buiten Steenwijk. Dit keer heeft de organisatie onder anderen Peter van Straaten en Siegfried Woldhek, Hans Dorrestijn, Gerbrand Bakker, Nico Dijkshoorn en Leo Blokhuis en Ricky Koole gecontracteerd. Laatsgenoemd duo treedt 3 maart in De Meenthe in Steenwijk op met een programma waarin 'relaties worden gelegd tussen muziek en tekst, klank en literatuur'. 

 

De komst van tekenaar Woldhek houdt verband met een expositie van schrijversportretten van 20 maart tot en met 11 april in de galerie onder de bibliotheek in Steenwijk. Te zien zijn meer dan veertig portretten van auteurs, die de afgelopen jaren tijdens Schrijversfestival hebben opgetreden. Als introductie laat Woldhek zich 18 maart in de Steenwijker bibliotheek interviewen door zijn collega Peter van Straaten.

 

Eveneens in de Meenthe, maar dan op 13 maart, is een optreden van Hans Dorrestijn met een programma over zijn boek Vogels kijken. Andere genodigden zijn Charles den Tex in de Rechter in Steenwijk, Suzanna Jansen in de Bibliotheek Meppel en Marieke van der Pol in De Tippe in Vledder. Slotgast is op 1 april in de bibliotheek van Steenwijk schrijfster Judith Koelemeijer.

 

In Vollenhove vertelt op 26 maart Gerbrand Bakker over zijn nieuwe boek Ezel, schaap en tureluur en op 28 maart vertelt Nico Dijkshoorn in Uffelte over de fictieve voetballegende Kuif den Dolder. Bioscoop Citytheater in Steenwijk speelt op het festival in met de vertoning onder meer No country for old men naar de roman van Cormac McCarthy, Caos Calmo naar Sandro Veronesi, Brideshead revisted naar Evelyn Waugh en There will be blood naar een roman van Upton Sinclair. Zie www.schrijversfestival.nl