Bibliotheek Groningen in de ban van het boek
Dorrestijn en Woldhek op 22ste Schrijversfestival Steenwijk

Maart is maand van Taal & Dialect in De Lawei

Tsjebbe Met voorstellingen, voordrachten en exposities wordt in De Lawei in Drachten in maart extra aandacht besteed aan taal en dialect. De start is 28 februari met een tentoonstelling in expositieruimte De Galerij rond de installatie Zonsondergang van beeldend kunstenaar Janke Klompmaker. De opening wordt om 16.00 uur verricht door dichter Tsjêbbe Hettinga (foto) die zijn gedicht Fan oer see en fierder zal voordragen.

 

Behalve werk van Klompmaker is in de foyer van De Lawei de expositie Ik wil mij blijven vertellen… van Frans Cadée te zien. Zondag 8 maart dragen kunstenaars, dichters en zangers ter gelegenheid van de (streek)taalmaand voor uit eigen werk en uit werk van anderen. Tahir Aydogdu & Adrian Elissen mengen vervolgens op 13 maart verschillende muzikale talen tot nieuwe dialecten in de voorstelling Van Soefi tot Flamenco.

 

Op 19 maart viert Gerard van Maasakkers in Drachten zijn 30-jarig jubileum met de Vaste Mannen, die Brabantse liedjes zingen. Tsjêbbe Hettinga brengt 21 maart met de band Breed Freed een poëzie- en muziekprogramma. De (streek)taalmaand in De Lawei wordt 25 maart besloten met Uutsprèken, een streektaalconcert met liedjes in de diverse streektaalvarianten uit Overijssel. Zie ook www.lawei.nl