Rutger Kopland op Schrijvers om de Noord 5
Maart is maand van Taal & Dialect in De Lawei

Bibliotheek Groningen in de ban van het boek

De centrale bibliotheek van Groningen staat zondag in het teken van de 'Magie van het Boek', een manifestatie waarbij vrijwel alle aspecten van het fenomeen 'boek' worden belicht. Een en ander gaat gepaard met een markt waarop drukkers (Elze ter Harkel, Antje Veldstra en Marlies Louwes) en uitgevers (Passage, kleine Uil, Philip Elchers, Historische Uitgeverij en Profiel) zich presenteren aan een breed publiek.

 

Verder toont Marc Petstra zijn boekenkasten, zijn de Noordelijke Etsers en het Groninger Grafisch Museum aanwezig en tonen zeefdrukkers hun werk. Voorts treden schrijvers op als Jan Glas en Jo Willems en is er voorzien in een kinderprogramma met workshops. Aanvang 13.00, einde 17.00 uur. De toegang is gratis.

 

Magie van het boek is onderdeel van Open je eigen boek, een landelijke ontwerpwedstrijd waarbij bibliotheken deelnemers helpen bij het maken en schrijven van hun boek. Zo worden behalve in Groningen ook in Noord-Holland en Zuid-Holland activiteiten georganiseerd. Zie ook www.openjeeigenboek.nl