Start Annie M.G. Schmidt-week
Expositie over Drentse fotografie vóór 1900

Poëzie voor het (beeld)scherm

Donderdagavond 29 mei worden in Amsterdam de resultaten gepresenteerd van de vierde editie van Poëzie op het scherm, een project waarbij dichters en vormgevers in samenwerking poëzie voor het (beeld)scherm hebben gemaakt. De presentatie omvat werk van zes duo’s die bij elkaar zijn gebracht door het fonds BKVB en Fonds voor de Letteren.

Deelnemende duo’s zijn Tsead Bruinja & Catelijne van Middelkoop, Elma van Haren & Eva Knutz, Astrid Lampe & Marcel van den Berg, K. Michel & Dirk Vis, Xavier Roelens & Gabrielle Marks en Nachoem Wijnberg & William van Giessen.

Na de presentatie van hun multimediale gedichten debatteren schrijver Dirk van Weelden, grafisch ontwerper Annelys de Vet en dichter Martin Reints over de getoonde werken en de toekomst van intermediale poëzie. Het debat en de presentatie is live te volgen op www.killertv.nl.

Bij dezelfde gelegenheid wordt een website gelanceerd die het dichters, schrijvers, vormgevers en andere kunstenaars in staat wil stellen online samenwerkingsverbanden aan te gaan en werk te publiceren: www.digidicht.nl. Poëzie op het scherm is opgezet om te onderzoeken wat samenwerking in de nieuwe media voor het werk van kunstenaars kan betekenen.