Daniël Lohues programmeert klassieke muziek
Eeuwige Moes. Ode aan het gewas

Op komst: Zeuvendaagse, het boek

Arcadia der poëten is nog niet aan een tweede druk toe of uitgeverij Passage kondigt al weer een nieuw literair historisch getinte uitgave aan. Op 14 juni wordt in Veenhuizen het boek Zeuvendaagse gepresenteerd, een verslag van een gelijknamige wandeltocht langs Drentse pleisterplaatsen met nationaal literair gewicht.

Zeuvendaagse bevat bijdragen van onder anderen Bart FM Droog, Erik Harteveld, Suze Sanders, Jan Glas, Tjitse Hofman, Kasper Peters, Rense Sinkgraven en Egbert Hovenkamp. Vorig jaar liepen zij onder leiding van Jan Veenstra en Ton Peters zeven dagen door Drenthe, op zoek naar de literaire wortels van de provincie.

Onderweg gingen ze met H.H. ter Balkt langs bij zijn oude school in Zandpol, bezochten ze het huis van Vasalis, bewonderden ze met Rutger Kopland de Drentse Aa bewonderen en brachten ze met Suzanna Jansen een bezoek aan Veenhuizen. Ook Westerbork (Etty Hillesum, Jaap Meijer), het Koekangerveld (Max Dendermonde) en Smilde (Jacob Israël de Haan, Carry van Bruggen) werden bezocht.

De schrijvers en dichters legden alles vast in notities, dagboekfragmenten, gedichten, verhalen en foto’s. Het resultaat is volgens Passage een prachtig overzicht van literair Drenthe. Het eerste exemplaar van het boek wordt 14 juni tijdens festival Zomerzinnen in het gevangenismuseum in Veenhuizen uitgereikt aan cultuurgedeputeerde Rein Munniksma van de provincie Drenthe.