Doe Maar Dicht Maar wacht tweede fusie
Belcampo-prijs 2008 voor Marjolein Borgers

Jules Deelder beste dj, Ellen ten Damme beste zangeres

Jules Deelder is zaterdag in Tilburg op basis van stemmen uitgebracht door zo’n duizend muzikanten uitgeroepen tot de beste d/producer van Nederland. Deelder kreeg tijdens de Muzikantendag in poppodium 013 een Duiveltje overhandigd, een trofee ontworpen door Peter te Bos.

Hij krijgt de onderscheiding voor zijn werk als samensteller van de compilatie-cd’s Deelder Draait en zijn dj-optredens in het land. “De naam van Jules Deelder doet enigszins vreemd aan in de categorie beste dj/producer. Hij is vooral bekend van zijn proza en poëzie en mediaperformances. Als dj valt hij niet op door zijn vloeiende mixen, maar wel door zijn smaakvolle en originele keuzes”, aldus de organisatie van de prijs.

Eerder ging de trofee naar Tiësto, Armin van Buuren, Junkie XL en Kraak & Smaak. Naast Deelder werd ook Ellen ten Damme (beste zangeres), Ruben Hoeke van de Ruben Hoeke Band (beste gitarist), Dick Brouwers (beste bassist - Ellen ten Damme, Daryll-Ann), Bart Nederhand (beste drummer - Peter Pan Speedrock), Eddy Steeneken (beste toetsenist - Moke) en Paradiso, Amsterdam (beste podium) onderscheiden.