Groningen presenteert provinciale historische canon
Nieuwe cd Don Diablo: Sellout Sessions 02

Christmas en Peppelenbos, Bakker en Lindner

Terwijl het binnenseizoen zo’n beetje ten einde loopt, gooit literair dispuut Flanor in Groningen er nog paar indoor bijeenkomsten met schrijvers tegenaan. Zo wordt 15 mei in café Wolthoorn & Co een debutantenavond gehouden met Derwent Christmas en Coen Peppelenbos.

Van Christmas, stadsdichter in Leeuwarden, verscheen deze winter de roman Twee tranen, Peppelenbos is geen echte debutant. In de kast staan reeds twee homoromans en de dichtbundel Sing Sing. Volgende maand verschijnt bij de Arbeiderspers zijn soloroman Victorie. Aanvang aan de Turftorenstraat 6 in Groningen is 20.15 uur, entree 2 euro.

Op 20 mei vindt onder auspiciën van Flanor ter gelegenheid van de Eco-week van de Groninger Studentenbond (GSb) een literaire avond plaats in Athena's boekhandel in Groningen met optredens van Gerbrand Bakker en Erik Lindner.

Bakker is uitgenodigd vanwege zijn roman Boven is het stil en zijn achtergrond als hovenier. Wat Lindner, auteurs van de bundels Tong en trede en Tafel, met het fenomeen ‘eco’ van doen heeft, is onduidelijk. Aanvang is 20.15 uur aan de Oude Kijk in 't Jatstraat 42 in Groningen. Entree 5 euro.