Jules Deelder beste dj, Ellen ten Damme beste zangeres
TV-kijkers kiezen mooiste gemeentehuis van Drenthe

Belcampo-prijs 2008 voor Marjolein Borgers

Marjolein Borgers uit Sint Michelsgestel is zaterdag in De Oosterpoort in Groningen uitgeroepen tot winnaar van de Belcampo-prijs 2008. De 19-jarige Borgers kreeg de prijs voor haar inzendingen voor de jaarlijkse Doe Maar Dicht Maar Poëziewedstrijd, een concours voor Nederlandse en Vlaamse jongeren tussen 12 en 19 jaar.

Borgers had drie gedichten ingestuurd, waaronder Tijdens een potje monopoly:

Tijdens een potje monopoly

wees een van de spelers ons erop

dat hij alle elektriciteit zou afsluiten

als hij de Barteljorisstraat niet kreeg.

Ja, hij had het elektriciteitsbedrijf

dus daar konden wij niet tegen ingaan

De jongen die alle stations in handen had

meldde ook maar even

dat hij al het treinverkeer plat zou leggen

als we hem niet lieten winnen.

Monopoly is levensecht.

“Dat kan duiden op dichterschap. Op stralend dichterschap”, aldus de jury bij monde van schrijver en dichter Edward van de Vendel en voormalig winnaar Nelleke Honcoop over het werk van Borgers. Voor de Doe Maar Dicht Maar Poëziewedstrijd waren dit jaar 6500 gedichten ingestuurd, waaronder 2500 voor de categorie SMS-poëzie met maximaal 160 tekens.

Het leidde zaterdag tot een heuse prijzenregen. Zo werden in verschillende leeftijdscategorieën ook gedichten van Auke Tas uit Utrecht, Bonnie Bengsch uit Barendrecht, Charlene Winne uit Gistel, Hester Borgers uit Den Horn, Jephta de Visser uit Warten, Lieke Marsman uit Zaltbommel, Nick Rottiné uit Hellum, Quirine Brinkman uit Nigtevecht en Sophie Theunisse uit Bussum onderscheiden.