Internationale zegetocht W.F. Hermans
'Het gesodemieter moet ophouden'

Boekwinkeltjes.nl komt met e-zine

Boekwinkeltjes.nl, de populaire vanuit Assen opererende website voor de particuliere verkoop van boeken, komt met een e-zine. Het eerste nummer, dat deze maand verschijnt, bevat onder meer een interview met Gerrit Komrij, een bespreking door Menno Wigman en een column van Hanneke Groenteman.

In ieder nummer wordt een leesclub of genootschap in het zonnetje gezet, en boekhandelaren geïnterviewd over hun werk, zo kondigt hoofdredacteur Vincent van de Vrede aan. Verder is er veel aandacht voor boekenmarkten en voor boeken: antiquarisch of nieuw, bibliofiel of tweedehands, jeugdboek of literatuur.

Initiatiefnemer en uitgever Eric Kaizer liep al jaren rond met het plan een magazine voor boekenliefhebbers. Kaizer wil met het e-zine een brug slaan tussen de antiquarische/tweedehands boekhandel en de nieuwe boekhandel. Het e-zine is gratis te lezen op de website www.boekwinkeltjes.nl/ezine.

Kaizer startte Boekwinkeltjes.nl in 2001 om particulieren op een laagdrempelige manier een online boekwinkel te laten beginnen. Zijn website is inmiddels uitgegroeid tot een platform waar via zo'n 2600 boekwinkels ruim 1,6 miljoen (tweedehands) boeken worden aangeboden. De site wordt zo'n 6000 keer per dag geraadpleegd.